martedì 1 dicembre 2015

pulpett de verza



                                                                   
macinàa  4  eti  da  Rost  vansàa,  50 gr.  da  salam  crùu,  dù  cugiàa  da  furmagg  gratàa,  un  cugiàa  da pan  gratàa, un cugiàa  da presemul  triaa,  un  oeu,  sa.

lavàa  e  scutàa 'n  da  l'acqua  buient  i foeui  da  versa, scartandu  i  cistochi,  distendi  su  un taul  e  meti una palotula  da  ripien.  sari  sù cun  un stecu   o lighi  cun un  fil  cuma  fean  i nos  Nonn.
fa  rusulàa  'na  scigula  'n  dul  buter,  scarta la  scigula  e  meti  un cuì  dadu  da  pansceta, fai  cueus  a  fueugu  voltu i  vers pà  rusulai  da tut'e  do  i part, poeu   bagni  cul  vin  bianc  e  fai  sugàa  pian pian.
servìi  cun ris  in  cagnun.



Una  butiglia  a test  da  Ghemm  russ  da  du  ann, l'é  la  morti sua.

Nessun commento:

Posta un commento