Vungi un stampu apribil cun 'l bus in mes, cul buter fregiu spulverisal cun farina miscià a sucher a velo e meti sul fundu i mandurl trià gros
Sciogli un cubetu de lievit da Bira e impastel cun un cicin de farina e metel a lievità.
Ciapa 180 g. da farina OO e meti in una bacinela cun 40 g, de sucher, 80 g. de buter, du Russ d'oeu e un ciar, una presa de Sa, e cumincia a laurai giungi un cicin de lat per volta, met el lievitu,poeu, dopu vel laurà ben ben, che 'l se distacam dala bacinela, voial del 'n del stanpu che te preparaa. Metel a lievità cun su un strasc umid per 5 ur.
Intanta ch'el lievita fa bui mes bicier d'acqua cun 30 g. de sucher, una bustina de Vanilina, du cugià de Rum, poeu dopu che te fa coeus 'n del furnu per 40 minut, sfurna e intanta che lé cald, cun un penel mett su 'l tutt 'l sciropu. Servisal cald o frecc. Le istess.
Tri quater butili da fragulin cuminceran a fati ridi.
Nessun commento:
Posta un commento