martedì 15 luglio 2014

Savarin

Vungi un stampu  apribil cun 'l bus in mes, cul  buter fregiu spulverisal cun farina  miscià a sucher  a  velo e meti sul  fundu i mandurl trià  gros
Sciogli un  cubetu de lievit  da  Bira  e impastel  cun un  cicin  de  farina e  metel a lievità.
Ciapa 180 g.  da farina OO  e  meti in una bacinela cun  40 g, de  sucher, 80 g. de buter, du  Russ d'oeu e un ciar, una presa  de  Sa,  e cumincia a laurai giungi un cicin de lat  per  volta, met el lievitu,poeu, dopu vel  laurà  ben  ben, che 'l  se  distacam  dala  bacinela, voial del 'n del stanpu  che  te preparaa. Metel a lievità  cun  su un strasc umid  per 5  ur.
Intanta  ch'el lievita  fa  bui mes  bicier  d'acqua  cun 30 g. de  sucher, una bustina de Vanilina,   du  cugià de  Rum, poeu dopu  che te fa coeus  'n del  furnu per 40  minut, sfurna e intanta  che lé  cald, cun un penel  mett  su 'l tutt  'l sciropu. Servisal  cald  o frecc. Le istess.


Tri  quater  butili  da  fragulin  cuminceran  a fati  ridi.

Nessun commento:

Posta un commento