domenica 14 settembre 2014

Risotu al Safrancu

Ul  Risotu  gialdu  ca  se  sempar usa  da  noeun
Una  scigula  bona o  du Scalogn
fai imbiundì  apena, ansi prima  da imbiundì
meti den  mes  bicer  d'acqua e  fala  pasì
un  boeucer  da ris a  testa
cal  sia un decim  d'un  liter par  fa  festa
un  dado ogni  bicer
da  met   insema ai  scigul pa  fai bee
par ogni  ris  du  de   brod sa  sa  voeur l'unda   un po  pusé
fa suga 'l   ris  ben  ben
sensa  fal  tacà  rugandu  ben
'l  ga  da  ves  al'unda fina  la  fin
quindes  minut a  in  asé
una  brancaa  da  furmag e un  cicin  da  buter  adré
'na  bustina da  Safranc semper  cun l'unda
atenti  fina  la  fin  fa no   baraunda.


Una  butiglia  a  testa
l'è   se   da   fa  festa.
Barbera anca  sa l'é  giun 'l da  no  a la testa

Nessun commento:

Posta un commento