domenica 4 maggio 2014

El Foeuyoeu

                                                                       


Prepara el Foeuyoeu  taya   giò  a  fett, lavel  ben ben, e  se el Foeuyoeu  l'è per  ses  o set, taya  a  fett tri bei  scigull bei gross, no men. Fai palpa  col  lard  tria  giò  fin e  buter. Quand  stan per  ciapà  culur  dent  el Foeuyoeu e un  bicer  de  vin  bianc  magher, e  che'l   suga  a  tutt  vapur.
Dent  doeu  carotul cun 'na  piantina  de  seler  triaa, un ramett  de  Salvia,,un cicin  de  saa  e  de pever, tri  tumatis  pestaa, apress broeud o acqua   da  quetal e  coeusel   querciaa. Quan l'è  succ  l'è   cot. Cumpletal  cun  di fasoeu  de  Spagna  o  Burlott.


Tri quater  butigli da Squinsan  a lè la  so  mort

Nessun commento:

Posta un commento