martedì 20 maggio 2014

Umid a la milanesa



I piatt tipic de la cusina milanesa a' in i Umid, ca la gà, in di Umid, la masima varieta. La lunga e lenta cutura la asorb i saur di vari cundiment, la murbidesa de la carna cota i da la soeu umidità natural la richied nesuna giunta d'acqua. Cuan sa cuntrola la cutura ga voeur lasag dent la umidità ca sea furmaa suta al cuerc. Dumà con sto sistema ga sa daa al sugu
la so giusta cullusità, la Puccia.
La rendi l'idea 'na puetica riseta de la cossoeula : “ la ga de ves tachenta, e minga sbrudelada e sbrudelenta”
Naturalment per ogni umid a ghe 'l vin.
Bragioeu, Squinsan, Trani, Mismery.


1 commento:

  1. per far conoscere ed apprezzare a tutti, compreso quindi chi non conosce il dialetto milanese,le tue ricette e le tue poesie,dovresti tradurle anche in italiano.Grazie comunque per tutte le tue pubblicazioni.

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