I piatt tipic de la cusina
milanesa a' in i Umid, ca la gà, in di Umid, la masima
varieta. La lunga e lenta cutura la asorb i saur di vari
cundiment, la murbidesa de la carna cota i da la soeu umidità
natural la richied nesuna giunta d'acqua. Cuan sa cuntrola la
cutura ga voeur lasag dent la umidità ca sea furmaa suta al
cuerc. Dumà con sto sistema ga sa daa al sugu
la so giusta cullusità, la Puccia.
La rendi l'idea 'na puetica riseta
de la cossoeula : “ la ga de ves tachenta, e minga
sbrudelada e sbrudelenta”
Naturalment per ogni umid a ghe 'l
vin.
Bragioeu, Squinsan, Trani, Mismery.
per far conoscere ed apprezzare a tutti, compreso quindi chi non conosce il dialetto milanese,le tue ricette e le tue poesie,dovresti tradurle anche in italiano.Grazie comunque per tutte le tue pubblicazioni.
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