giovedì 26 giugno 2014

cutulett a la milanesa

i  cutulett    gan  da ves  cun l'oss
taia ul fillett e  la parti  esterna  par  fa  no  che  'l   sa  riccia  no  durant  la  cutura  e  l'impanadura   la  sa  staca  no intant  che la coeus.
sa  schiscen un  po  per   sbasà l'altesa  se pasen  'n da  l'oeu  sbatu  sensa  sa, dul pan gratàa   schiscai  ben cul palmu  da  la  man, meti in tantu  buter   e fai coeus in d'una padela  bela larga  'n due poden sta  bei  cumudi, fin  cuan  che  se  furmaa una  crusta da una part, sensa moeuvi se no la  se  distaca,  alura  sa  giren  per fa la crusta  da  quel'altra part, cuan la  se  furmaa,sbasa 'l  foeuch e  fai  coeus  cinq  minut per l'internu, alura   se  salan, perché  salai prima  se  distaca  la  crusta.
Mett  un  riciu  da carta 'n  su  manich, ca 'l sta  ben e  se  un  quei vun  el  voeur la  ciapa in man per mangià  cun  cumud  la  carna  visin  a  l'oss.


tri  quater  butigli  da  Bragioeu  a  lè  la  so  mort.

Nessun commento:

Posta un commento