giovedì 12 giugno 2014

pulpett de verza

Lava  e  fa  coeus a  mesa  cutura i  foi da  verza, stendi 'n  sul taul  da  cusina e mett in ogni  vuna una palotula  de ripien,  che  te  fa masna dul  rostu  vansa un  cicin da  salam cru,  du cugià  da  grana, un cugià de pan  grataa, del presemul  taià  fin, un oeuf, un po  da  sa. Fai su  ben  ben e  fermi  cun  doeu  stechi, me mama ia  lighea  cul  fil  da refi  ca  stan  poeusé  ben.
Meti in padela dopu vé  tustaa  mesa  scigula  cul  buter, e in ultim di dadulin de pansceta,rusuolai  ben   ben  sota    sura, poeu  bagnii  cul  vin  bianc  e  fai  sughaa, fal  cunfinaa e insapurì pian pian.



Tre  quater  butigli da  Barbera  giuin  de  l'ann,  sarann la  giusta  fin.

3 commenti:

  1. consiglio di utilizzare al posto della verza anche la foglia della vite (purché non sia trattata con verderame...

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  2. E' come usare il sidro al posto del vino : è una altra cosa.

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