giovedì 6 novembre 2014

cunili al ciuculat


                                                                       

Un  cunili  giuin, bel magher. La  sira  prima  metel  a  marinà in  Vin  bianc  secc,  cun  dent  un  cugiarin  de  Cacau  mar   du  cio  da  Garofan un  spichi  d'ai,  mesa  Scigula  taia  e  fett un  gambu  da  Selar una  Carotula  una  foeuia  da   Alor  doeu  foeui  de  Salvia una sprusada  de  Canela  e  de  Nuus  Musca e 'na  brancadina  da  fung  secaa.
A  la  matina  tira foeura i  tocc  da  Cunili,  sughi  ben ben  e fai  coeuluri in padela cun oli d'uliva e un tuchelin  de  buter, quan  che  inn  ben  coeulurì   bagnin cun  la marinada filtraa  cun un  culin , a un  mestulin  per  volta spetandu  ch'el  suga.  I  fung, ma  duma  quei,  meti  dent insema  al   cunili.
Quan  che te metu  den  tutta la marinada  mett  su el querc  e  fa  coeus.

Nessun commento:

Posta un commento