El
risott a la milanesa.
(
C. Porta)
car
el me car risott
mei
de ti a ghè nagott
mustus
luster d'or
come
la madunina
gloria
bela e tesor
de
ambrusian ti te se
la
gentil medesima
che
me tegn semper in pé
se
però fan inscì
citti
tuc ste a sentì
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indoré
in casseroula on scigolin col buter, mettegh el ris,quel via
vialun
un pugn a testa, Fell tustà un ciccin dent el saffran, bagnel
con del
brod
bun buient ( un bel cazzun per un) e sota foeugh, ch'el buia svelt
rugandel
su, lassel coeus e lassel pur ch'el burbotta rabbius e ch'el
bui no'el smeta pù. Dent ancamò,se 'l ghe voeur del brod
buient, no bandonel
'n
sul cott ma un poc al dent tirell giò e mantechel da sora in
giò con del buter bel fresch e assee, furmagg de grana o
parmigian.
Degh
denter, degh dent rughell ch'el ven bon per per la gioia e la
pancia
di
ambrusian.
Ma
che bon ! Disarii
e
se poeu ghe dent insema la lugannega che farii a toc o de fung
e no
pocc,
o se in piatt el guarnim de lacett fegate confinaa in del marsala
el sarà un piatt de gala
Con
su peou do quaiett brasaa gio, in ristrett e di trifula a fett
el
farà cor a tavula tucc i dei de la favola.
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