martedì 16 aprile 2013

el risott del Porta




El risott a la milanesa.

( C. Porta)



car el me car risott

mei de ti a ghè nagott

mustus luster d'or

come la madunina

gloria bela e tesor





de ambrusian ti te se

la gentil medesima

che me tegn semper in pé

se però fan inscì

citti tuc ste a sentì



--------------------------------------------------------------



indoré in casseroula on scigolin col buter, mettegh el ris,quel via

vialun un pugn a testa, Fell tustà un ciccin dent el saffran, bagnel con del

brod bun buient ( un bel cazzun per un) e sota foeugh, ch'el buia svelt

rugandel su, lassel coeus e lassel pur ch'el burbotta rabbius e ch'el bui no'el smeta pù. Dent ancamò,se 'l ghe voeur del brod buient, no bandonel

'n sul cott ma un poc al dent tirell giò e mantechel da sora in giò con del buter bel fresch e assee, furmagg de grana o parmigian.

Degh denter, degh dent rughell ch'el ven bon per per la gioia e la pancia

di ambrusian.

Ma che bon ! Disarii

e se poeu ghe dent insema la lugannega che farii a toc o de fung e no

pocc, o se in piatt el guarnim de lacett fegate confinaa in del marsala el sarà un piatt de gala

Con su peou do quaiett brasaa gio, in ristrett e di trifula a fett

el farà cor a tavula tucc i dei de la favola.




















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Nessun commento:

Posta un commento